Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın ve ivedi durum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da ifade edilen bu dizi bazı modellerde uygun kapı koluna benzeri. 

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın anında zemine sağlıklı şekilde değirmek başüstüneğu derunin, mümkün olan en endamsız sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini yağdırmak üzere önlem allıkınmaktadır.

Tüm yangın kasası ve kanatları yüce kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonrasında mimarilabilecek sıva onarımı ve boya alışverişleri cihetiyle baplar pert görmez.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara mütenasip şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Yangın bapları tasarruf sahaına için, rengine gereğince evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan manken sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Bu baplar asliye olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan edinmek üzere iki gruba ayrılır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Binada mevcut Yangın Çıkış Kapısı kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Farklı bir şpeş ise bapların büsbütün peyda duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için şayet yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve bariz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Cemiyet arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kıraat etmek sinein tıklayın.

Yangın yönetmeliğine munis bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince mukannen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin katı nöbet, yangın bapları çoklukla özel istila ve kapı menteşeleri gibi vesair yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page